Ministar primio učenike OGŠ “Franjo S. Vilhar”

resize

U srijedu je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić primio ravnatelja, profesore i učenike OGŠ „Franjo S. Vilhar“ iz Livna.

Povod ovog prijema bili su izvrsni rezultati koji su učenici ove glazbene škole postigli na jednom državnom i na dva međunarodna glazbena natjecanja.


Na otvorenom federalnom natjecanju glazbenih škola, koji se održavao od 9.-12. travnja 2013. godine u Goraždu, učenici ove glazbene škole, njih pedesetero, natjecali su se u pet disciplina (zborovi, flauta, klarinet, gitara i harmonika 
solo) i u tih pet disciplina osvojili 12 nagrada.


Nakon jako dobrih rezultata postignutih u Goraždu, učenici OGŠ „Franjo S. Vilhar“ iz Livna u periodu od 24.-27.travnja nastupili su na još dva prestižna međunarodna natjecanja.
Na međunarodnom natjecanju „Daleki Akordi“ u Splitu osvojena je jedna nagrada, d
ok su u istom periodu dvije nagrade osvojene na IV. međunarodnom natjecanju harmonikaša „Akordeon art“ koji se održavao u Istočnom Sarajevu.


Uz čestitke i želje da ovakav uspjeh ponove, ministar je rekao da je ovo najbolji način promoviranja grada Livna i Hercegbosanske županije, te je obećao da će ministarstvo u okviru svojih mogućnosti poduprijeti njihov daljnji rad.